Sosiaalisen median välineisiin, verkkoyhteisöihin ja palveluihin tutustuminen sekä niiden käyttömahdollisuuksien arviointi

Instagram

Kuvapalvelu Instagram on entuudestaan tuttu jokapäiväisessä arjessa. Instagramiin liityin viisi vuotta sitten, ja se on muuttunut huimasti tähän päivään mennessä. Ensimmäisiä julkaisuja selatessa mielikuva palvelusta oli visuaalinen kirjasto. Tähän päivään mennessä siitä on tullut valtavan laaja yhteisö ja julkaisuja löytyy mistä kategoriasta tahansa. Jotkut tekevät instagramin kautta työnsä, mainostusta tuotteilla ja palveluilla, valokuvausta ammatikseen harrastavat, bloggaajat, kalastajat, matkailu palveluiden tuottajat ja mitä kaikkea muuta. Suurimmalle osalle ihmisistä se on palvelu jossa jaetaan arkipäiväisiä kuvia seuraajille joissa on tuttuja ja tuntemattomia katselijoita. Instagramin visuaalisuus on hieman kaikonnut  koska sisältöä on niin valtavasti ja kuvien sisältö tyyliltään niin erilaista.

Instagramin vahvuudet ovat nopeassa kuvien tuotossa palvelimeen. Muutamassa sekunnissa saa filttereillä muokattua kuvaa ja jaettua sen katselijoille. Myös helppo sosiaalinen kanssakäyminen on suuren suosion takana, kuviin voi kommentoida ja kuvasta voi tykätä. Instagram direct eli yksityisviestien lähetys on myös helpottanut kanssakäymistä. Stories mahdollisuus on seuraajille jaettuja nopeita videoita ja kuvia jotka poistuvat vuorokauden kuluttua näkyvistä. Se on arkipäiväisempi tapa julkaista videoita ja kuvia jotka eivät ole niin mietittyjä ja ehostettuja.

Instagram työssä

Valtavasta media sisällöstä on vaikea nykypäivänä erottautua, kuitenkin ammattimaisilla ja laadukkailla kuvilla se on loistava paikka työskennellä. Teen työkseni tällä hetkellä kauneus- ja hyvinvointi tuotteiden jälleenmyyntiä ja Instagram on loistava keino saada uusia asiakkaita. Laadukkailla kuvilla ja ammattimaisella profiililla saa kiinnostuneita ihmisiä tuotteiden pariin. Jokainen sisältö on mietittävä tarkkaan jotta sivu on yhtenäinen ja hyvällä mielellä varustettu. Istagram tarjoaa myös mainostus mahdollisuuden pientä maksua vastaan. Yrityksen julkaisuja näytetään ihmisille heidän mielenkiinnon mukaan sponsoroituna julkaisuna. Itsekin olen monesti kiinnostunut uusista yrityksistä juuri näiden sponsoroitujen julkaisujen kautta joita on näkynyt kuvajanassa.  Loistava paikka visuaaliseen myyntityöhön.

Facebook

Varmasti tutuin sosiaalinen media meille kaikille. Siellä ovat ihmiset kuin yrityksetkin. Facebookin suosio nuorten keskuudessa on vähentynyt muiden sovellusten kautta mutta ikääntyneempi ryhmä on ottanut sen hyvin jo omakseen.

Facebook työssä

Facebookissa on samanlainen mainostus mahdollisuus. Mainostetut julkaisut näytetään ihmisille iän, paikkakunnan ja kiinnostuksen kohteiden mukaan. Instagramiin verraten facebookissa yrityksillä ei ole niinkään ole aina visuaalisia julkaisuja. Siellä on enemmän asiasisältöä ja palveluiden tuottajia. Työssäni käytän yrityksen omaa facebooksivua joka ei ole henkilökohtainen sivuni, jotta ammattimainen kokonaiskuva säilyisi. Julkaisuja kannattaa jakaa tiheään mutta ei liian usein. Jos julkaisuissa pitää paljon taukoa, ihmiset helposti kiinnostuvat muista samankaltaisista sivuista ja lopettavat seuraamasta. Arvonnat ovat hyvä tapa markkinoida ja saada uusia asiakkaita ja kiinnostuneita ihmisiä sivuille. Kunhan muistaa hyvän maun säännöt arvonnoissa, eikä petä asiakkaita ikinä. Viesti toiminnot ovat hyviä yritys sivuilla. Asiakas voi helposti yhdellä klikkauksella laittaa yritykselle viestiä ja yritys tavoittaa nopeasti asiakkaiden tarpeet.

Kokonaisvaltaisesti Facebook on loistava tapa markkinoida ja tuoda yritystä esille. Tässäkin kanavassa on tärkeää muistaa aina pitää yllä luotua visuaalista ilmettä ja tavoittaa asiakkaita rehellisin keinoin.

Snapchat

Tuntematon palvelu minulle, mutta nuorten suosiossa oleva palvelu. Tutustuin palveluun ja tein oman tunnuksen käyttöä varten. Tarvitsin jopa kaverin apua jotta opin käyttämään palvelua. Pohdin montaa vaihtoehtoa joka olisi visuaalisen työn paras ryhmätyökalu. Tämä palvelu olisi oiva apu sellaisiin tilanteisiin jossa stailaajana teen töitä ryhmässä mutta kaikki työntekijät ei ole läsnä. Jos vaikka mietitään sisustus kuvauksia, tämä palvelu helpottaisi huimasti kommunikointia. Juurikin tämä nopea videoiden jako suoraan toiselle on helpottava tekijä. Jos kuvaamme ympäri suomea vaikka verkko julkaisuja varten sisustus kuvia, on tärkeää saada jaettua kuvia ja videoita nopeasti työryhmälle. Muut voivat heti nähdä työn tuloksia ja keskustella ryhmässä mihin suuntaan työ etenisi. Tällaisessa työssä jossa projektit voivat olla ympäri Suomea on helpottavaa saada tietoa ja videota heti muille työtä tekeville. Välillä yhtä sisustus julkaisua varten voi olla valokuvaaja, stylisti, tekstin tuottaja ja projektin vetäjä. On loistavaa että on nopea palvelu jossa saa suoraan ryhmässä keskusteltua ja jaettua sen hetkisiä tapahtumia. Huonona puolena työn kannalta on että julkaisut häviävät tietyn ajan sisällä mutta kuitenkin omaan puhelimeen ne voi tallentaa.

Sosiaalinen media stylistin työssä

Mahdollisuuksia on paljon sosiaalisessa mediassa, pitää valita oikeat yritykselle sopivat kanavat ja tuottaa niitä ammattitaitoisesti. Kuten aiemmin jo ilmeni, monessa palvelussa on helppo markkinoida julkaisuja pienellä summalla. Kunhan miettii tarkkaan millaisia julkaisuja markkinoi jotta ne ovat tarpeeksi kiinnostavia ja erottuvia kuluttajia varten. Arvonnat toimivat hyvänä välineenä uusia asiakkaita tavoitellessa, visuaaliset kuvat arvonnasta ja selkeät luotettavat ohjeet kuinka osallistua. Arvontojen teko voi mennä pahasti pieleen jos osallistujille ei anneta selkeitä ohjeita osallistumisesta, taikka arvonnan tuloksista ei kuulukaan mitään. Myöskään liian markkinointi valtaisista mainoksista kuluttajat eivät yleensä pidä. Sellaisista joissa arvonta järjestetään vasta kun sivuilla on tavoiteltu tykkääjä-määrä taikka jako-määrä. Silloin seuraajilta menee maku yrityksen mainostamista kohtaan.

Sellaiset yritykset joiden liike ja palvelut ovat toimivia mutta sosiaalisen median sivut ovat toisella kädellä tehdyt, ei vie yritystä eteenpäin. Joissain tapauksissa jos sivut ovat tehty epäammattimaisesti se voi heikontaa myös vanhojen asiakkaiden mielipiteitä yrityksestä. Tähän ei pidä sekoittaa sellaisia yrityksiä joiden ulkoasuun sopii arkiset julkaisut ja muu media sisältö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *